Okrogla miza o stanovanjski problematiki mladih

Piše:

V Zagorju ob Savi se Nova Generacija Slovenske Ljudske Stranke (NG SLS OO Zagorje ob Savi) aktivno vključuje v reševanje problemov mladih v občini. V tej luči smo se odločili organizirati okroglo mizo, ki bo obravnavala stanovanjsko problematiko mladih Zagorčanov. Glavni namen dogodka je omogočiti mladim, da predstavijo svoje poglede in izkušnje z najemanjem stanovanj predstavnikom glavnih političnih sil v Zagorju.

Zato bo okrogla miza privabila mlade člane različnih političnih strank, ki delujejo v občini, med njimi predstavnike Slovenske ljudske stranke, Svobode in Zagorje gre Naprej. Sodelovanje teh strank bo odprlo širšo politično raznolikost pogledov na temo razgovora.

Stanovanjska problematika je namreč ključnega pomena za osamosvajanje in začetek samostojnega ter kakovostnega življenja mladih. V preteklih letih je postala vse bolj pereča in je zdaj postala glavni problem trenutne generacije zagorjanske, kot pa tudi vse slovenske mladine. Številni študentje želijo ostati v svojem kraju po končanem študiju, vendar so se soočeni s pomanjkanjem in visokimi cenami nepremičnin. To kaže, da se je stanovanjska problematika premaknila na prvo mesto med težavami mladih.

Zavedamo se, da stanovanjska politika ni enostavna in da ne bo mogoče najti takojšnjih rešitev. Vendar pa verjamemo, da bo ta dogodek pomagal osvetliti ključne težave, s katerimi se srečujejo mladi v naši občini, ter spodbudil nadaljnjo razpravo in iskanje trajnostnih rešitev. Skupaj sodelujemo z drugimi strankami in organizacijami v občini, da bi zagotovili, da se glas mladih sliši in upošteva pri oblikovanju politik in ukrepov na področju stanovanjske problematike.

Dogodek, ki se bo odvijal 27. 5. 2023 ob 18. uri, je odprt za vse, vendar organizatorji še posebej spodbujajo mlade, mlajše od 30 let, da se udeležijo in prispevajo k razpravi. Okrogla miza bo potekala v ŠKLABU, klubu zasavskih študentov.

#ZagorjeobSavi #StanovanjskaProblematika #ProstorskaPolitika

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *