O nas

Nova generacija SLS je nevladna mladinska organizacija, ki tvori podmladek Slovenske ljudske stranke. Združuje mlade med 15. in 33. letom starosti iz vse Slovenije.

Nastala je 1. julija 2000 z združitvijo takratnih Mladih SLS in Mladih krščanskih demokratov. Nova generacija je avtonomna, demokratična, prostovoljna in samostojna nacionalna mladinska organizacija (NMO), ki združuje podobno mislečo mladino, razvija kulturno, družbeno, javno in politično življenje mladih, usposablja in izobražuje, podpira nove ideje ter zavzema politična stališča do pomembnih javnih vprašanj. Nova generacija SLS se poteguje za pravice in interese mladih in želi ohraniti mladim prijazno podeželje, skrbi za mednarodno prepoznavnost in ugled Slovenije, goji debato in svobodo misli, spodbuja zdrav način življenja ter oblikovanje na vrednotah in pozitivni samopodobi posameznika. Polnoletni član Nove generacije SLS je tudi član SLS.


Partnerstva nove generacije SLS:

Na nacionalni ravni je podmladek polnopravni član Mladinskega sveta Slovenije (MSS). Znotraj mladinskega sveta je nova generacija še posebej aktivna v komisiji MSS za mladinske politike (KMP), skozi katero organizacije članice MSS skupaj tvorijo programske dokumente, ki jih sprejema MSS in predstavljajo skupno mnenje slovenskega mladinskega sektorja.

Na mednarodni ravni je NG SLS polnopravna članica podmladka Evropske ljudske stranke (YEPP). Člani odbora za Evropsko sodelovanje in povezovanje NG se redno udeležujejo svetov ki jih organizira YEPP po celotni Evropi in s tem krepijo ugled podmladka na tujem ter pridobivajo neprecenljive izkušnje o delovanju evropske politike.

Nova generacija je tudi dolgoletna članica Evropske demokratske mladine (DEMYC), ene iz med najstarejših evropskih organizacij ki združuje krščansko demokratsko ter konzervativno mladino celotnega kontinenta.

Urad Republike Slovenije za mladino (URSM) je državni organ ki ureja ter pomaga mladinskemu sektorju v Sloveniji, med drugim s sofinanciranjem programov mladinskega dela.