Ljubljanska ljudska ─Źitalnica

Ljubljanska Ljudska ─îitalnica

Piše:

Ljubljanski Mestni Odbor Nove Generacije SLS (MO NG SLS Ljubljana) se je odlo─Źil z sofinanciranjem URSMja izpeljati pilotni projekt, ki bo zagotovil dodatne ┼ítudijske prostore za mlade in pove─Źal potencial mladinske participacije v Ljubljani z dodatnimi prostori za izvajanje aktivnosti in delavnic, organiziranih tako s strani NG SLS ÔÇô v obliki podjetni┼íke delavnice NG SLS ÔÇô kot tretjih oseb/organizacij. S tem upamo pove─Źati avtonomijo mladih ter zagotoviti namenske prostore za mlade v Ljubljani.

Projekt se bo realiziral v obliki za─Źasne ─Źitalnice v sejnih prostorih NG SLS na Gospodinjski ulici 8 (prvo nadstropje), ki bo na voljo vsak delovni dan od 18 do 31. maja 2022 med 14:00 in 20:00 uro. Prostori so urejeni in svetli, gostijo pa lahko maksimalno 30 oseb hkrati.

Poleg prostorov Ljubljanska Ljudska ─îitalnica ponuja tudi brezpla─Źen wifi, kavo, tiskanje ter uporabo raznolikega tiskanega gradiva knji┼żnice Slovenske Ljudske Stranke. Gradivo knji┼żnice SLS vsebuje tako zgodovinske publikacije SLS od 19. stoletja do danes kot politi─Źno-znanstvena in druga strokovna dela povezana s temeljnimi vrednotami SLS ÔÇô kr┼í─Źanska demokracija, subsidiarnost, socialno-tr┼żno gospodarstvo, evropska solidarnost, agrarna politika, itd. si. Gradivo lahko med va┼íim ─Źasom v ─Źitalnici prosto prelistate.

V Ljubljani je med ┼ítudenti in mladinskimi organizacijami ┼że dolga leta prisotna dvojna problematika primanjkljaja prostorov za ┼ítudij ┼íe posebno med izpitnim obdobjem in primanjkljaja prostorov za dru┼żenje in izvajanje akcij, dogodkov, delavnic, itd. za mladinske organizacije. Cilj projekta je omogo─Źiti mladim, ┼íe posebno ┼ítudentom in mladim z manj prilo┼żnosti, ki prihajajo iz okolji kjer ┼ítudij doma ni mogo─Ź oziroma ni kvaliteten zaradi osebnih ali bivanjskih stisk dostop do odprtega in urejenega prostora.

NG SLS bo projekt ┼íe podkrepila z organizacijo rednih neformalnih usposabljanj oz. delavnic o uspe┼ínem in socialnem podjetni┼ítvu s strani na┼íega usposobljenega kadra. Cilj delavnic bo da sodelujo─Źi izvejo ve─Ź o samem podjetni┼ítvu, prednostih in nevarnostih podjetni┼ítva ter katere so najpogostej┼íe napake za─Źetnikov. Seznanjeni bodo  z mo┼żnostjo samozaposlovanja in drugimi oblikami zaposlitve, statusnimi oblikami gospodarskih objektov in izvedli razlike med s.p. in d.o.o. Poudarek bo dan tudi na oblikah socialnega podjetni┼ítva in neformalnega usposabljanja.

Če bi radi uporabili Ljubljansko Ljudsko Čitalnico kot študijski prostor ali pa rezervirali celoten termin za izvedbo dogodka (sestanek, delavnica, akcija, itd) se prosim prijavite skozi doodle na naslednji povezavi.

Uporaba LL─î je brezpla─Źna. Dobrodo┼íli pa so prostovoljni prispevki za tiskalnik in kavo. Projekt sofinancira URSM in se izvaja v okviru Evropskega leta mladih 2022.

#EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #ljubljana


Kategorije: