Sem Natalija Purgaj, rojena 10. marca 1992 v Mariboru, kjer sem do 3. razreda obiskovala osnovno šolo Borisa Kidriča, nato sem se preselila v Moravce in nadaljevala osnovno šolo v Mali Nedelji. Ker me delo z ljudmi veseli že od otroštva sem se odločila za srednjo zdravstveno šolo v Murski Soboti. Živela sem v dijaškem domu Rakičan in bila aktivna v gledališkem krožku in raznih drugih aktivnostih. Leta 2011 sem maturirala in se vpisala na Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru. Leta 2014 sem pridobila naziv diplomirana medicinska sestra, nato pa se odločila pridobiti nekaj delovnih izkušenj. Tekom leta sem ugotovila, da rada raziskujem v zdravstvu in se leta 2015 vpisala na podiplomski študij na isti Fakulteti, smer zdravstvena nega. Sem ekspert na področju zdravja, se zavzemam za zdravje ljudi, kajti to je naša največja vrednota, katere se ne da kupiti. Zato je potrebno skrbeti, varovati in osveščati ljudi o zdravem načinu življenja. Mladinske organizacije pa imamo pri tem velik vpliv predvsem na zdravje mladih.

V srednješolskih letih sem spoznala prijatelje, ki so bili člani Nove generacije SLS in se z njimi udeleževala raznih prireditev, piknikov. Zanimala me je politika mladih in sem se odločila postati članica Nove generacije SLS. Leta 2012 sem bila izvoljena za članico izvršilnega odbora. Leto kasneje sem pomagala ljudem v Slovenj Gradcu, ki jih je prizadela poplava. Ker novo znanje nikoli ni odveč, sem se spomladi leta 2015 udeležila usposabljanja za trenerja v mladinskem delu, kjer sem se naučila o mladinskem delu.

Vse se začne pri mladih in od tukaj se nadaljuje. Mlade je treba spodbuditi, jih aktivirati in motivirati, da si skupaj pričnemo uresničevati cilje, ki si jih bomo zadali. Besede moramo uresničevati in ne samo govoriti. Le tako si bomo pridobili zaupanje in posledično bodo udeležbe na volitvah večje. Zato pa nas čaka še veliko dela, kar pa ne dvomim, da nam ne bi uspelo. Kajti tam kjer je volja, tam je pot do uspehov.

Kontakt: natalija.purgaj@gmail.com