Predsednik Nove generacije SLS Daniel Valentine in član izvršilnega odbora SLS Tibor Vöröš sta se na povabilo Mlade garde združene Rusije,  podmladka največje politične sile v Rusiji, ki ga je ustanovil Vladimir Putin, 17. novembra v Moskvi udeležila njihovega kongresa.

Tibor Vöröš, Sergey Zhelezniak (namestnik predsednika ruske Dume), Daniel Valentine

V okviru obiska v Moskvi sta se Valentine in Vöröš srečala s Sergeyem Zhelezniakom, namestnikom predsednika ruske Dume in z Andreyem Klimovom, senatorjem, zadolženim za mednarodne odnose. Tema njihovih pogovor so bile razmere v svetu ter odnos EU do Rusije. Dotaknili so se tudi volitev v ZDA in vloge Slovenije. Valentine je ob tem izpostavil, da Slovenija kot majhna, izjemno izvozno usmerjena država, lahko predstavlja vez sodelovanja med vzhodom in zahodom. Vöröš pa je ruski embargo označil za eno najbolj škodljivih ukrepov EU za slovensko gospodarstvo.

Tibor Vöröš, Daria Sharova (mednarodna sekretarka podmladka), Daniel Valentine

V nadaljevanju sta Valentine in Vöröš z vodjem osebja Dume, Sergeyem Pospelovom, ki med drugim pokriva področje mladine, spregovorila o položaju mladih v Rusiji in Sloveniji ter se zavzela za sodelovanja na tem področju. 

S predsednikom Mlade Garde Rusije Denisom Davydenkom

Na kongresu Mlade garde združene Rusije so delegati za predsednika ponovno izvolili Denisa Davydova, ki se je Valentineju in Vöröšu zahvalil za obisk in udeležbo na kongresu, sprejel pa je tudi njunu povabilo na obisk v Slovenijo.

Daniel Valentine, Andrej Klimov (senator, zadolžen za mednarodne odnose), Tibor Vöröš