Letos v akciji, ki jo Nova generacija skupaj s Fundacijo svečka pelje že vrsto let možno donirati tudi preko SMS sporočil, ključna beseda "SVECKA" na 1919

Od sobote, 29. oktobra do torka, 01. novembra pred pokopališči!(KS Sava že 22. oktobra)

Rdeča nit tudi letos ostaja enaka. S projektom na eni strani zmanjšujemo pretirano okraševanje grobov ob 1. novembru, na drugi strani pa zbiramo sredstva za nakup opreme, ki rešuje življenja.
Sredstva lokalne organizacije namenijo projektom v svoji občini.

Zagorje – Trbovlje – Hrastnik

V Zasavju smo tudi letos stopili skupaj in tako nadaljujemo tradicijo povezovanja občin tako, da zbrana sredstva namenjamo skupnemu Zasavskemu cilju. Takšen način povezovanja občin je v tem projektu unikaten a že več let dokazuje, da ima veliko dodano vrednost v krepitvi povezovanja zasavskih občin.
Tako, kot lansko leto, bomo tudi letos zbrana sredstva namenili Varstveno delovnemu centru Zagorje ob Savi za nakup nujno potrebnega specialno opremljenega kombija za prevoze oseb z epilepsijo. Lansko leto je bilo v ta namen zbranih in predanih 9.682,00 EUR. Na območju KS Šentlambert pa bomo zbirali za avtomatski zunanji defibrilator – AED.

Celje

Zbrana sredstva bomo namenili ZD Celje, za nakup posteljice za transport dojenčkov v pediatrično univerzitetno kliniko.

Domžale

Zbrana sredstva bomo namenili Domu upokojencev Domžale za nakup počivalnika. To je posebna oblika invalidskega vozička, ki je namenjen nepokretnim ter slabo slabo pokretnim in se lahko spremeni tudi v ležišče.

Dobrepolje

Zbrana sredstva bomo tokrat namenili Župnijski Karitas Dobrepolje za nakup negovalnih pripomočkov, ki bodo na voljo za izposojo občanom. Z zbranim denarjem bomo kupili negovalno posteljo in sprehajalni voziček, po katerih se večkrat kaže potreba med občani.

Grosuplje

Zbrana sredstva bomo namenili za posodobitev že obstoječih avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED). Z defibrilatorji razpolaga OZ Rdečega križa Slovenije Grosuplje. Nameščeni so na različnih lokacijah v občini. Eden od omenjenih je nameščen na Taborski cesti 6. Zaradi mraza ga je pozimi potrebno pospraviti. Ostali defibrilatorji potrebujejo nove elektrode. Nujno so potrebne tudi otroške elektrode za opravljanje prve pomoči ob zastoju otroškega srca. Z zbranimi sredstvi bomo zagotovili nujno potrebno ogrevano omarico, da bo AED na Taborski cesti lahko dostopen preko celega leta, preostanek zbranih sredstev pa bomo namenili za nove elektrode.

Litija – Sava

Zbrana sredstva bosta KS Sava in MSL namenili za nakup pripomočka za senzorično integracijo za otroke s težjo in težko motnjo v duševnem in telesnem razvoju za OŠ
Litija–Podružnica s prilagojenim programom, kjer so v posebnem programu vzgoje in izobraževanja otroci s srednjo, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju in drugimi kombiniranimi motnjami. Da bi bilo njihovo delo in življenje vsaj malce olajšano, smo se odločili, da jim tokrat pomagamo tudi mi. KS Hotič in KS Gabrovka pa bosta del sredstev namenili za nakup defibrilatorja, saj v preteklih akcijah še ni bilo zbranih dovolj sredstev.

Maribor

Prostovoljci iz društva Namesto pike vejica, bomo zbrana sredstva namenili za plačilo nevrofizioterapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami. Želimo zbrati vsaj 3300 EUR, da bi tako vsakemu od naših otrok omogočili kakovostnejše življenje brez bolečin in jim pomagali postaviti novo vejico na poti do cilja.

Velenje

Zbrana sredstva bomo v letošnjem letu namenili 21 mesečni Lauri, ki je zbolela za redko obliko raka. Sredstva bodo namenjena samoplačniški terapiji s kisikovo komoro, katero Laura dnevno obiskuje saj ji le ta pripomore k boljšemu počutju in ji pomaga pri boju z boleznijo.