V izjemno pozitivnem vzdušju se je v soboto, 03. septembra 2016, v Velenju odvil jubilejni 20. Tabor Slovenske ljudske stranke. Člani in simpatizerji SLS so se preizkusili v kmečkih igrah, vlečenju vrvi, se zavrteli v plesnih ritmih in pokramljali s prijatelji iz vseh koncev Slovenije. Manjkala nista niti dobra hrana in pijača. 

Tabora Slovenske ljudske stranke se je udeležilo tudi veliko članov Nove generacije SLS, ki so svoje dejavnost predstavili tudi na predstavitveni stojnici.

Zbrane so nagovorili predsednik MO SLS Velenje Dani Gradišnik, evropski poslanec Franc Bogovič, predsednik Nove generacije SLS Daniel Valentine in predsednik Slovenske ljudske stranke mag. Marko Zidanšek.

 

Govor predsednika Nove generacije SLS Daniela Valentineja:

"Drage članice in člani Slovenske ljudske stranke, vsi prisotni, dragi prijatelji,

V čast mi je, da vas lahko na jubilejnem, 20-tem, taboru Slovenske ljudske stranke nagovorim kot predsednik Nove generacije, podmladka Slovenske ljudske stranke.

Ko sem se danes iz Ljubljane vozil proti Velenju, sem razmišljal o svojem prvem taboru naše stranke. V spominu so mi ostali veseli obrazi, smeh, dolgi pogovori, močni stiski rok. Vesel sem, da lahko danes ponovno občutim to prijateljstvo in zavezništvo med člani Slovenske ljudske stranke, to pozitivno energijo, ki nas povezuje in ki nam je v pomoč pri izzivih sedanjosti in  tistih, ki nas čakajo v prihodnosti.

Živimo namreč v prelomnih časih, ko se v Evropi odpirajo pomembna varnostna vprašanja, ki lahko močno spremenijo podobo Evrope in podobo posamezne države.  Mir, ki smo ga poznali desetletja, ni več nekaj samoumevnega. Migracijski tokovi in nemiri v svetu zahtevajo od evropskih držav močno povezovanje, sodelovanje in zaupanje. Zgolj združeni bomo lahko obvarovali evropske vrednote in naš kulturni prostor. Pri tem mora svojo pomembno vlogo odigrati tudi Slovenska ljudska stranka. Meje našega delovanja se ne smejo končati na slovenski državni meji, ampak moramo okrepiti sodelovanje s sorodnimi strankami v naši soseščini in mednarodnem prostoru.

Pomembnosti mednarodnega sodelovanja sem dodobra spoznal tekom svojega študija v Berlinu in številnih mednarodnih aktivnosti. Nova generacija SLS je vzpostavila številna tesna prijateljstva s političnimi akterji v sosednjih državah in širše, ki nam na eni strani pomagajo razumeti širši evropski prostor, po drugi pa vodijo do izmenjave znanj, izkušenj in skupnih predlogov za boljšo Evropo. Verjamem, da bomo naše povezovanje v prihodnjih mesecih in letih še nadgradili ter okrepili.

Dragi prijatelji,

mladi v Slovenski ljudski stranki se zavedamo svoje  odgovornosti v naši stranki ter v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru. S svojimi idejami, predlogi, odličnimi perspektivnimi kadri, energijo in delovnim elanom pomembno sooblikujemo močno Slovensko ljudsko stranko in prispevamo k razvoju naše države in Evropske unije.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem vam, ki skozi leta predajate znanje mlajši generaciji, ki mlade vključujete v delovanje svojih občinskih in regionalnih odborov ter skupaj z njimi oblikujete boljše predloge, boljše ideje, boljše pristope k političnemu delovanju. Prepričan sem, da bo medgeneracijsko sodelovanje in partnerstvo na vseh ravneh delovanja naše stranke tisto, ki bo odločilno prispevalo k ponovnem vzponu naše stranke. 

 Dragi prijatelji,

veseli me, da imamo predsednika stranke, ki razume pomen medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja. Marko Zidanšek je človek jasnih stališč, močne volje in velike širine. Mladi ga spoštujemo, ker se ne ustraši novega, ampak daje našim idejam prostor in jih pomaga uresničiti. Plod našega dobrega sodelovanja  se kaže v povečanju mladega članstva v stranki. Mladi se nam pridružujejo zaradi dobrega dela našega podmladka v preteklosti in ker vidijo, da lahko v naši stranki s svojimi idejami in predlogi resnično prispevajo k razvoju okolja, v katerem živijo.

Mladi in starejši, vse generacije znotraj stranke, moramo prispevati svoj del h gradnji močne Slovenske ljudske stranke. Imamo namreč pomembno odgovornost – odgovornost za prihodnost slovenskega naroda. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi, sodelovanjem in medsebojnim spoštovanjem ne samo ponovno prestopili prag parlamenta, temveč tudi da bo naš predsednik Marko Zidanšek postal predsednik vlade.

Dragi prijatelji,

današnji tabor je odlična priložnost za izmenjavo mnenj in pogledov, za tkanje novih prijateljstev. Družimo se v dobri volji in optimizmu. Nazdravimo na preteklost, sedanjost, predvsem pa na svetlo prihodnost, ki nas čaka.

Naj živi slovenski narod, naj živi močna Slovenska ljudska stranka!"